top of page
News%20(15)_edited.png

by Ekaterini Kakouri

Imagination comes first
and leaves last!

" Η Άνοιξη έρχεται στη φάρμα της μικρής Φοίβης και μαζί της φέρνει ένα ολόλευκο, μαλλιαρό πλασματάκι!

'Ενα μικρό κατσικάκι! Τα υπόλοιπα ζώα δείχνουν προβληματισμένα από την απρόσμενη επίσκεψη. Μα, γιατί;

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους; Ή μήπως γιατί δείχνει τόσο διαφορετικό;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, ο μυστηριώδης επισκέπτης θα αλλάξει μια για πάντα τις ζωές τους! "

"Μήπως χάθηκες μικρούλη μου;" μια ιστορία από την Αικατερίνη Κακούρη.

Phoebe

Creating The
Characters

Alto

Phoebe

Alto

Η Φοίβη! Το όνομά της είναι ελληνικό και σημαίνει εκείνη που φέρνει το φως. Είναι ο μοναδικός ανθρώπινος χαρακτήρας της ιστορίας και συμβολίζει τον ανώτερο εαυτό μας.

Περιπετειώδης, συναισθηματική, αστεία.

Ο Alto! Το όνομά του είναι ιταλικό και σημαίνει "ψηλός". Φέρει πλούσια, φυσικά, μεγαλοπρεπή χαρακτηριστικά, έχει ευγενική και ευαίσθητη ψυχή και δυνατή προσωπικότητα. Συμβολίζει τα χαρίσματα και τα ταλέντα μας.

little goose

Little Goose

Η μικρή χήνα! Ο νεότερος χαρακτήρας της ιστορίας. Παιχνιδιάρης, αγνός, θαρραλέος, φιλικός! Συμβολίζει τη νέα γενιά, τη νέα εποχή, τη δύναμη, την αγνότητα, την αλλαγή. Από αυτό το χαρακτήρα προέρχεται η ονομασία της εταιρείας Little Goose.

kid
farm

Nikiphoros, the baby goat

The Animals on the Farm

Το μικρό κατσικάκι! Το όνομά του είναι Νικηφόρος, είναι ελληνικό και σημαίνει εκείνος που οδηγεί σε νίκη. Ο χαρακτήρας φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου με Σύνδρομο Down. Συμβολίζει την εσωτερική μας δύναμη και την ανθρώπινη ανάγκη για αποδοχή, φροντίδα και αγάπη.

Κότες, χήνες και άλλα ζωάκια ολοκληρώνουν την παρέα της ιστορίας "Μήπως χάθηκες μικρούλη μου;". Διαφορετικοί χαρακτήρες συνθέτουν το κοινωνικό μωσαϊκό, αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν τις εξελίξεις. Συμβολίζουν την αδύναμη πλευρά του εαυτού μας, την περιορισμένη αντίληψη και ενσυναίσθηση.

Creating the Characters
Creating the Characters
Creating the Characters
Creating the Characters
Creating the Characters

Are You Lost
My Little One?

Το όνομά μου είναι Φοίβη κι από δω και πέρα θα σε φροντίζω εγώ!
BookOverview
Cover

 

Η Φοίβη, ένα μικρό και λαμπερό κορίτσι γεμάτο ενέργεια, χαρά και σοφία, ζει στη φάρμα της παρέα με πολλά ζωάκια! Η Άνοιξη σχεδόν έφτασε και μαζί της φέρνει μια συναρπαστική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή όλων! Στη φάρμα, κότες και χήνες συνυπάρχουν αρμονικά, όμως πώς νιώθουν για κάποιον που είναι… διαφορετικός;


Το φως του ήλιου φέρνει τη νέα μέρα και ένα δυνατό χλιμίντρισμα αναστατώνει τη μικρή Φοίβη. Κότες και χήνες τσιμπάνε με τα ράμφη τους τον Άλτο, ένα μαύρο αγέρωχο άλογο, με ψηλά δυνατά πόδια. Τρέχει, λέει, τόσο γρήγορα και αδέξια που παρασέρνει τα μωρά τους. Είναι, άραγε, αλήθεια αυτό;

 

Ο Άλτο κατεβάζει το κεφάλι λυπημένος και χωρίς να υπερασπιστεί άλλο τον εαυτό του επιστρέφει στο στάβλο, ενώ η Φοίβη προβληματισμένη απ’ όσα είδε και άκουσε, παίρνει το μονοπάτι για τη θάλασσα.

Ένα παιχνίδι στη φύση τής φέρνει ένα νέο φίλο! Ένα μικρό μαλλιαρό κατσικάκι! Με τόσο περίεργα μάτια! Τόσο χαμογελαστά! Είναι τόσο μικρό και αδύναμο που περπατάει με μεγάλη δυσκολία. Η Φοίβη το παίρνει στην αγκαλιά της και ανηφορίζει το μονοπάτι για το αγρόκτημα. Μια μεγάλη καταιγίδα έρχεται. Στο δωμάτιο της, στρώνει κουβέρτες για το νέο της φίλο, που είναι φανερά φοβισμένος από τους ήχους της δυνατής βροχής, όμως η Φοίβη ως μαέστρος της μεγαλύτερης ορχήστρας, μετατρέπει τη βροχή σε μια φανταστική συναυλία! Τι ανακούφιση!

Η νύχτα είναι ήρεμη και δροσερή…

 

Ένα δυνατό χλιμίντρισμα ταράζει το ήρεμο ξύπνημα της φύσης και σύντομα τα ζώα θα συναντήσουν το νέο μέλος. Μα ποιο είναι αυτό το κατσικάκι; Θα μείνει για πολύ; Το καλοκαίρι θα φέρει όλες τις απαντήσεις! Ο καιρός προχωράει, το κατσικάκι γίνεται φίλος με τα ζωάκια, παίζει παιχνίδια και κάθε μέρα μαθαίνει πως να ξεπερνάει τις δυσκολίες! Τα καλοκαιρινά απογεύματα είναι γεμάτα γέλιο, χαρά, περιπέτειες και σκανταλιές! 

 

Όλα δείχνουν να κυλούν υπέροχα, μέχρι που το φτερό της μικρής χήνας… σπάει.

Advertising Strategy

Objective

Η φαντασία, η μαγεία και η αγνότητα οδηγούν την ανθρωπότητα στο φυσικό της σκοπό: τη συνύπαρξη.

Target Audience

Σε παιδιά και ενήλικες από 4 έως 96 ετών που αγαπούν τις εικονογραφημένες ιστορίες.

Message

Η ανθρώπινη μοναδικότητα, η συνύπαρξη, η αποδοχή, η γνώση, η φροντίδα, η αγάπη.​

Tonality

Περιπέτεια, διασκέδαση και μαγεία. Βοηθάει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον κόσμο, το ρόλο τους σε αυτόν και τους εμπνέει να συμπορεύονται με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο.

bottom of page